יום ראשון, 18 במרץ 2012

כדורי בשר לתבשילים מגוונים שלנו

כדורי בשר לתבשילים קלים ומגוונים  שלי/רננות/תמר כהן .



החומרים :                                                       
500 גר' בשר חזה עוף טחון
300 גר' בשר בקר טחון ( צלעות מס' 2 )
1 תפוח אדמה גדול עם קליפה אדומה .
1 בצל גדול מגורר
2 ביצים ( בגודל L )
חופן של עלי פטרוזיליה
חופן עלי סלרי

כמון , מלח , פלפל שחור , 1/2 כפית כורכום .
אופן ההכנה :
בקערה להניח את הבשרים
במעבד המזון לקצוץ את הירוקים השטופים היטב
להוסיף למעבד המזון את המגררת
ולגרר את התפודים + הבצל .
להוסיף את הכל לקערה להוסיף ביצים
ותבלינים ( ניתן לשחק עם התיבול וגם להוסיף חריפות
באם אוהבים )
לערבב היטב להניח למנוחה כ1/2 שעה
לספיגת טעמים .
יוצאת תערובת גדולה מאד ( יחסית ) .
להכין כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ( טיפונת יותר
קטנים ) בשלב הזה ניתן להכין את התבשיל
או להקפיא הכדורים לעת מצוא .
עוד הערות  למתכון :
הכדורונים מאד אהובים גם על תינוקות/ילדים קטנים
וגם על מבוגרים  .


ניתן להכינם גם כקציצות מטוגנות למי שאוהב
ניתן לשחק עם הירקות המגוררים ניתן להחליף
את תפוחי האדמה בסלק או בכרובית או בגזרים
או לשלב שני סוגי ירקות כגון קישואים וגזרים
שמשקלם שווה למשקל שני תפוחי אדמה
בינוניים .
במידה ותחליטו להקפיא את הכדורונים
לעת מצוא כדאי להכינם על מגש מרופד בנייר אפיה
להקפיא על המגש ולאחר כמה שעות
להכניס  כל 25 כדורונים לשקיות
 זיפלוק להקפאה .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה