יום חמישי, 10 בינואר 2013

קובות מבושלות טובות לכל מרקי הקובה

קובות טובות למרקי קובה הכנתי 80 להקפאה

במועד יותר מאוחר יהיו מרקי הקובה .


                 

המתכון למעטפת הקובה  ( הכנתי  80 קובות )

1+1/4 ק"ג סולת

שמים את הסולת בקערה גדולה ומערבבים עם מלח

בערך 2 כפות ( מעט פחות )

לאט לאט תוך כדי לישה/בחישה/סיבובים מוסיפים

3+3/4 כוסות מים מהברז .

מערבבים היטב .

הכנת המלית הבשר :

1+14 ק"ג בשר צלעות מס' 2 טחון גס ( טחינה לקובה )

חבילה נכבדת וגדולה של פטרוזיליה קצוצה יפה ,

מלח , פלפל שחור גרוס , אפשר מעט אבקת מרק עוף עדיף 2 קוביות ציר עוף .

7 בצלים חתוכים לקוביות קטנות .

לערבב היטב את מלית הבשר .

אפשר להוסיף פפריקה חריפה ( אנחנו לא אוהבים )

אפשר תמיד לחתוך את המתכון בדיוק ל4 ולהכין 1/4 כמות לאותו יום

או חצי כמות - מהכמות הזאת יצאו כ80 קובות .

  

    אופן ההכנה :

מערבבים כאמור סולת מים ומלח עד שהם מין בצק שנוח לעבודה                                 

מכינים את הבשר בקערה נפרדת עם הבצל הקצוץ והפטרוזיליה הקצוצה היטב

( רק העלים ) מוסיפים תיבול ומערבבים היטב .

לוקחים כמות בצק סולת ביד  צרים גומה ומוסיפים בשר 

וסוגרים בעדינות לכדור שלא יבצבץ בשר החוצה

מכדררים שוב ומשטחים מעט   ( ראה תמונות ) .

לרפד מגשים  גדולים בשקיות  ניילון להניח את הקובות על המגשים

להכניס כל מגש להקפאה לשעתיים וחצי בערך ולהקפיא את הכמות 

הרצויה למרק בתוך שקיות זיפר להקפאה/רוכסניות .







                                                        




                                                 

                                                   

                                      

2 תגובות:

  1. ואו זה נראה ממש טוב. מעולם לא הכנתי קובה או מרק קובה כלשהו, נראה לי שהגיע הזמן לנסות. תודה על המתכון

    השבמחק
  2. תודה רבה לך פנינתי
    גם שלי זהו הניסיון הראשון
    לא נותר כעת לראות איזה מרק
    להכין להן או מי אצלי ירצה לאכול קובות .

    השבמחק